Semnificatia viselor care incep cu litera t

 • Tata
  Ce inseamna daca visez Tata
  In general tatal reprezinta puterea, autoritatea, legea, grija, constiinta in raport cu pulsiunile instinctuale. Aparitia sa in vis face trimitere la unul din simbolurile de mai sus. Este la fel de probabil ca visul sa puna in evidenta si relatia cu figura paterna din viata de veghe. Visul capata conotatii diferite in functie cei care viseaza, astfel ca: in visul unui barbat imaginea tatalui reflecta un model de urmat, iar in visul unei femei figura tatalui inseamna „modelul” de masculinitate dupa care isi cauta partenerul. Aceste aspecte sunt evidentiate in sens general, insa anumite particularitati din vis pot sa ii dea conotatii diferite.
 • Taur
  Ce inseamna daca visez Taur
  Taurul simbolizeaza puterea, curajul, incapatanarea. In acelasi timp el reprezinta instinctele neinfranate iar in visul unei femei, potrivit psihanalistilor taurul semnifica dorintele sexuale. Alternativ visul poate reflecta incapatanarea si felul in care abordam acest aspect in viata de veghe.
 • Tamaie
  Ce inseamna daca visez Tamaie
  Tamaia este un simbol al spiritualitatii, un „adjuvant” folosit in rugaciune. Astfel poate aparea si in vis, fie ca element de sine statator sau impreuna cu alte simboluri religioase. In orice caz, fiind un produs al constiintei religioase visul reflecta starea de spirit, nevoia de rugaciune, punand in lumina relatia cu divinitatea.
 • Teatru
  Ce inseamna daca visez Teatru
  Este important de analizat care element apare in vis (scena, sala), iar daca se desfasoara o piesa de teatru relevant este daca noi participam sau nu ca si personaj.
  Scena - atrage atentia asupra unei situatii din viata de veghe.
  Sala – pune in lumina capacitatea noastra de a asculta.
  (A) te privi pe tine in piesa de teatru semnifica faptul ca ne aflam intr-un proces de critica din partea constiintei.
  A juca in piesa de teatru care ne place denota faptul ca visele ni se implinesc. Tema piesei este la fel de importanta. In functie de cat suport isi gaseste in viata de veghe se poate face corespondenta intre vis si realitate.
 • Tei
  Ce inseamna daca visez Tei
  Desi in sens general semnifica bucurie, frumusete, grija fata de cineva, teiul cunoaste o simbolistica mai vasta. In vis se limiteaza totusi la aceste interpretari. Alternativ poate face referire la feminitate, fertilitate. In spatiul romanesc mai este cunoscut drept arbore al dragostei.
 • Telefon
  Ce inseamna daca visez Telefon
  Telefonul reflecta in vis comunicarea si statutul relatiilor noastre cu cei cu care comunicam. Semnificatia sa in vis nu este greu de descifrat.
  A suna pe cineva – reflecta dorinta de a comunica cu acea persoana;
  A fi sunat de cineva – inseamna faptul ca ne asteptam sa ne comunice o anumita veste;
  A avea un telefon defect – se refera la dificultatile de comunicare din viata de veghe;
  A achizitiona un nou telefon – indica tendinta de a adopta un alt mod de comunicare, sau chiar dorinta noastra de a ne cumpara unul.
 • Teama
  Ce inseamna daca visez Teama
  Sentiment frecvent intalnit in vise, ne insoteste in fiecare cosmar pe care il avem. Teama poate fi in legatura cu un aspect din trecut si in acest caz visul apare datorita rememorarii situatiei sau datorita faptului ca in plan intern exista neclaritati. Adesea insa tema cosmarului preia o situatie actuala din viata de veghe. Visul are rolul astfel de a ne pregati intr-o oarecare masura din punct de vedere psihic. Un aspect deosebit il au temele care se repeta, ele fiind urmarea unui sentiment ce s-a stabilizat insa demobilizeaza individul perturbandu-i gandirea si activitatea.
 • Toamna
  Ce inseamna daca visez Toamna
  Toamna capata o anumita semnificatie in vis, in special atunci cand in perioada respectiva ne aflam in alt anotimp. In visul unui batran ea reprezinta toamna vietii. In visul unui tanar poate insemna o perioada de care trebuie sa ne despartim, sfarsitul unei relatii, racirea sentimentelor, probabil visul atrage atentia asupra faptului ca trebuie sa aruncam o privire asupra perioadelor din viata noastra. Alternativ, pentru barbati inseamna teama de pierdere a potentei. Daca toamna din vis este bogata atunci acesta ne „prevesteste” o perioada plina de belsug, rezolvari de situatii.
 • Topor
  Ce inseamna daca visez Topor
  Semnificativ pentru vis este ceea ce facem cu toporul.
  Astfel:
  a ne lovi cineva cu toporul - indica faptul ca ne simtim in pericol, probabil suntem amenintati de o persoana influenta;
  a folosi un topor - reflecta potentialul distructiv de care dispunem sau utilizarea fortei pentru a atinge scopul;
  a taia lemne – denota ca ne pregatim pentru o anumita perioada din viata de veghe. Alternativ visul sugereaza impatirea problemelor in dimensiuni mai mici pentru a putea fi mai usor de gestionat.


 • Tortura
  Ce inseamna daca visez Tortura
  Tortura din vis are intotdeauna un corespondent real in viata de veghe, insa ea nu trebuie sa fie neaparat de natura fizica ci si mentala sau emotionala. A fi torturati – indica faptul ca suntem abuzati in vreun fel, trecem printr-o perioada stresanta.
  A tortura pe cineva – scoate in evidenta instinctul de agresivitate de care dispunem, poate ca suntem prea duri in viata reala. Alternativ visul poate fi o personificare a sentimentelor de razbunare ce au fost refulate. De asemenea tortura poate reflecta tendintele sadomasochiste ce se afla in subconstientul nostru.
 • Trandafir
  Ce inseamna daca visez Trandafir
  De departe recunoscut la nivel global simbolul ce semnifica dragostea si devenit sinonim cu aceasta, asociat inca din antichitate momentelor de sarbatoare, bucurie, cultului zeilor ce reprezentau dragostea si fericirea, nu mai este un secret pentru nimeni ca trandafirul simbolizeaza frumusetea, iubirea sincera si declarata, perfectiunea, fertilitatea, virginitatea. Visul poate cunoaste diverse interpretari in functie de culoarea si numarul lor. Astfel: trandafirul alb - semnifica dragostea pura si elevata, trandafirul rosu – dragostea pasionala, trandafirul roz – romantismul, dragostea platonica, trandafirul galben – infidelitate, prietenie, gelozie, iar trandafirul negru – moartea.
  A te visa intr-o gradina de trandafiri – indica faptul ca va simtiti multumiti in viata de veghe;
  A vedea trandafiri ofiliti – reprezinta despartirea sau absenta persoanei iubite;
  A mirosi trandafiri – inseamna bucuria de rezultatele obtinute, de o anumita situatie;
  A vedea trandafiri cu spini – sugereaza dificultati in relatia amoroasa; o alta semnificatie este data chiar de parintele psihanalizei S. Freud, care era de parere ca trandafirul reprezinta organele genitale feminine.

 • Trifoi
  Ce inseamna daca visez Trifoi
  Trifoiul cu trei frunze in vis inseamna cele trei etape ale vieții tale; trecutul, prezentul și viitorul. Trifoiul cu patru foi in visul tau indica avere și prosperitate. Ai fost în stare să rezolvi o problemă, iar acest lucru iti va aduce noroc. A vedea un trifoi cu patru foi în vis reprezintă noroc și fericire. Cele patru frunze simbolizează faimă, bogăție, sănătate și dragoste.
 • Tren
  Ce inseamna daca visez Tren
  Un tren în vis reprezintă conformismul, atitudinea fata de normele sociale si relatiile cu alti oameni. Alternativ, trenul înseamnă ca esti foarte metodic. Ai nevoie sa faci lucrurile într-o manieră ordonată si secventială.
  A te juca cu un tren în visul tău, atunci acesta indică faptul că doriți mai mult control și putere asupra ta viață și unde este condus.
  Tren de marfă - apoi se referă la sarcinile și problemele cu care va confruntati;
  Tren cu aburi - te simti demodat, alternativ semnifica nostalgia fata de anumite aspecte ale trecutului personal;
  Tren electric - poate reprezenta viteza si eficienta;
  A prinde trenul - atingerea unor scopuri, sentimentul intrevederii unor oportunitati;
  A pierde trenul - nu dispui de resurse suficiente pentru a avea succes (sunteti slab pregatit pentru o noua etapa din viata); alternativ poate insemna tendinta de amanare a unor lucruri ce se cer finalizate;