Semnificatia viselor care incep cu litera s

 • Scara
  Ce inseamna daca visez Scara
  Scara semnifica o oportunitate, un drum, iar treptele diverse stari ale eului. De regula, scara din vis se refera la ascensiunea in cariera sau societatate, insa poate face trimitere la planul individual, la modificarile interioare, trecerea de la planul fizic la cel spiritual, ori o preocupare spre cunoasterea sinelui, trecerea intr-o noua etapa a constiintei.
  Scara spre cer- orientarea spre spiritualitate;
  A urca pe o scara – avans in statut social, promovare profesionala, dobandirea unor cunostiinte noi;
  A cobori pe o scara – frica de a nu evolua in ierarhia sociala, teama de ramane pe loc;
  A cobori in pamant pe o scara – reflecta teama de boala, moarte. Alternativ inseamna cufundarea in adancurile inconstientului;
  A visa ca ai cazut de pe o scară sau treptele rupte denotă greutătile, riscurile sau esecurile pe care le intampinati in calea eforturilor depuse.

 • Scaun
  Ce inseamna daca visez Scaun
  Daca cineva iti ofera un scaun inseamna sprijin si prietenie, recunoasterea statutului. A te primi cineva asezat pe un scaun arata rangul acelei persoane sau modul in care este perceputa in societate.
  Scaunul electric - arata vinovatia, teama de pedeapsa, fapte reprobabile. Scaun rulant – a te afla intr-un scaun rulant reflecta sentimentul neputintei. A vedea pe cineva in scaun rulant sugereaza faptul ca acea persoana are nevoie de ajutor.
 • Salamandra
  Ce inseamna daca visez Salamandra
  Salamandra indica misterul legat de o anumita situatie. Alternativ ea poata exprima echilibrul din viata emotionala, iar in visul unui barbat reprezinta personalitatea unei femei.
 • Salcam
  Ce inseamna daca visez Salcam
  Salcamul aparut in vis este interpretat ca avand legatura cu spiritualitatea, moartea si sentimentul de iminenta al acesteia.
 • Salcie
  Ce inseamna daca visez Salcie
  In Occident ea reprezinta doliul si tristetea, interpretare ce nu este intalnita in cultura poporului roman. In vis ea capata valentele simbolismului din sfera spatiului dacic. Datorita calitatilor sale salcia este asociata mai mult fecunditatii, naturaletei. Prin forma sa este este asemuita imaginii feminine, unei persoane calde si iubitoare.
  A sta sub o salcie – denota nevoia de a fi ascultat, inteles, mangiat.
  A taia o salcie/ a vedea o salcie uscata – indica o perturbare in viata launtrica.
  A inflori/inverzi o salcie – arata semn de bucurie in plan emotional.

 • Sageata
  Ce inseamna daca visez Sageata
  Simbol al fecunditatii, vitezei si preciziei, totodata ea este asociata si mortii subite, fatalitatii destinului.
  In vis sageata, sau a trage cu ea semnifica agresivitatea, priceperea, dorinta de a-si atinge scopurile. In general psihanaliza o plaseaza in categoria simbolurilor falice si dorintei de penetrare iar atunci cand apare des in vise face referire la instinctul si relatiile sexuale ale unei persoane.
 • Sange
  Ce inseamna daca visez Sange
  Simbol al vietii dar si al suferintei, “fluxul sangvin virtual” (din vis) exprima sentimente ale starii noastre emotionale, spirituale, psihica.
  A ne curge sange – suferinta emotionala, ingrijorari legate de sanatate;
  A ne provoca rani – tendinta autodistructiva, sentimentul autoinvinuirii (apare in special in visele persoanelor anxioase, depresive, nevrotice);
  A rani pe cineva pana la sange – manifestarea instinctului de agresivitate;
  A pierde sange (hemoragie) – sentimentul neputintei, teama de boli incurabile;
  A ne rani o persoana si ne curge sange – indica un abuz emotional sau o doza de agresivitate in comportamentul respectivului fata de noi.

 • Scoica
  Ce inseamna daca visez Scoica
  Scoica reprezinta principul feminin si cel al fecunditatii. Scoica din vis semnifica zidul de protectie pe care il construim impotriva altora. Alternativ visul poate capata si valente mistice.

 • Ce inseamna daca visez

 • Scorpion
  Ce inseamna daca visez Scorpion
  Scorpionul intruchipeaza pericolul neasteptat.
  In vis el semnifica primejdia pe care o simtim in legatura cu o situatie sau persoana. Alternativ visul poate face referire la scene conflictuale, ganduri negative, “intepaturi” verbale cu alte persoane.
 • Sicriu
  Ce inseamna daca visez Sicriu
  Sunt destul de intalnite cazurile in care visam un sicriu in care se afla o persoana cunoscuta sau chiar noi insine. Desi in popor semnificatia acestui vis este ambivalenta, stiinta interpretarii viselor sustine ca prezenta unui sicriu in vis nu face neaparat legatura cu moartea fizica. Este posibil ca moartea fizica din starea de vis sa semnifice incetarea existentei unei anumite parti a propriei persoane, inabusirea unui sentiment, sfarsitul unei relatii. Cel mai frecvent aceste vise apar pe fondul unei stari depresive, perioade marcate de epuizare psihica.
 • Somn
  Ce inseamna daca visez Somn
  Desi in interpretare populara somnul din vis nu are valente pozitive, in interpretarea stiintifica acesta poate avea mai multe sensuri.
  A visa ca dormim poate insemna nevoia de odihna sau linistire a gandurilor.
  A dormi in conditii improprii denota ignoranta (din viata de veghe) fata de conditiile din jur.
  A vedea pe cineva dormind semnifica o reflectare la subconstient.
  Somnabulismul in vis arata fie o detasare de ceea ce se intampla in jur, fie un blocaj in rutina.

 • Seminte
  Ce inseamna daca visez Seminte
  Semnintele simbolizeaza fertilitatea, potentialul si continuitatea vietii. In vis – samanta inseamna potentialul nostru, o idee ce “incolteste”, o activitate care urmeaza sa dea roade, momentul punerii in practica a unui proiect. In visul unei femei o samanta poate sugera starea de graviditate. Alternativ, din punct de vedere spiritual poate semnifica spiritul uman.
 • Saritura
  Ce inseamna daca visez Saritura
  a sari coarda – inseamna coordonarea actiunilor cu planurile;
  a face bungee jumping/sarituri – denota capacitatea de a iti asuma anumite riscuri in viata de veghe, alternativ reflecta un stil de viata palpitant;
  a sari peste o prapastie – inseamna acceptarea/depasirea unei situatii problema.
  a sari dupa ceva – semnifica implinirea dorintelor si eforturi rasplatite;
  a sari cu parasuta – indica un sentiment de securitate, protectie intr-o situatie primejdioasa, alternativ visul arata ca este timpul sa parasesti o aumita conjunctura, idée;
  a avea probleme cu parasuta – sugereaza ca sunteti dezamagit de cineva sau v-ati pierdut speranta.


 • Ce inseamna daca visez

 • Sarut
  Ce inseamna daca visez Sarut
  Sarutul simbolizeaza dragostea, afectiunea, armonia, si multumirea.
  In vis:
  Primul sarut – reprezinta anticiparea primei experiente de acest gen;
  A fi pe punctul de te saruta cu cineva – atunci aceasta indică faptul că nu sunteți sigur de sentimentele pe care el sau ea le are fata de dvs. Posibil sa va doriti o relatie cu acea persoana dar acest fapt are un anumit grad de incertitudine.
  Daca sunteti heterosexual si visati ca sunteti sarutati de cineva de acelasi sex - atunci aceasta reprezintă acceptarea de sine. Este in balanta feminitatea si masculinitatea la nivelul personalitatii tale, trebuie sa te accepti asa cum esti.
  A visa ca saruti mana sau cineva iti saruta mana – înseamnă respect.
  A saruta piciorul cuiva – denotă respect și umilință.
  A saruta pe cineva/a te saruta cineva pe obraz – aceasta semnifică curtoazie, prietenie.
  Sa visezi ca te saruta cineva pe gât sau invers – se referă la pasiunea fara inhibitii si pofta.
  Sa visezi ca te saruta fostul/fosta iubita – indică faptul că va ganditi la experientele pozitive din trecut.
  A te visa sarutandu-te cu iubitul altcuiva – indică dorința ta de a fi într-o relație cu acea persoana.
  Dacă sunteți sărutată de un străin – atunci visul tău este unul de auto-descoperire. Aveți nevoie sa va familiarizati mai mult cu unele aspecte personale.
  A te visa sarutat de un dușman - înseamnă trădare, ostilitate, sau reconcilierea cu un prieten furios.
  Dacă cineva încearcă să te sărute împotriva voinței tale – atunci înseamnă că cineva se opune credintelor tale. El sau ea te forțează să faci ceva ce nu vrei cu adevărat să faci.
  Sarutul frantuzesc - indica faptul ca trebuie sa arati mai multa pasiune intr-o relatie, sa fi mai deschis fata de sexualitate.

 • (a) scrie
  Ce inseamna daca visez (a) scrie
  A scrie in vis inseamna comunicarea cu cineva sau chiar cu noi insine. Scrisul/continutul celor scrise reprezinta opiniile, sentimentele, convingerile neimpartasite, ascunse sau in curs de formare.
  A vedea scrieri antice - sugereaza ca ceva din trecut trebuie invatat, alternativ visul poate semnifica existenta a ceva misterios ce trebuie elucidat.
  A vedea ceva scris pe cer - indica o conexiune între lumea spirituală și spatiul fizic.


 • Ce inseamna daca visez

 • Sarpe
  Ce inseamna daca visez Sarpe
  Visele cu serpi/reptile fac de obicei referire la cele mai absurde, dezgustatoare si inspaimantatoare laturi ale personalitatii noastre. De regula sarpele apare in vis atunci cand intram in conflict cu sinele instinctiv, reprezentat mai activ prin sexualitate. De exemplu pentru Freud visele cu serpi faceau referire la organul sexual masculin. Aceea si semnificatie o intalnim si la C. G. Jung. Conform acestor interpretari in visul uni barbat sarpele denota neputinta intelegerii laturii feminine sau existenta unor dubii legate de masculinitate sa, iar in visul unei femei el indica teama resimtita fata de sex. De-a lungul timpului interpretarile visului despre serpi au condus la o bogatie de semnificatii.

  Astfel: sarpe iesind din pamant – din punct de vedere psihologic exprima aparitia in constiinta a materialului refulat in inconstient.
  A vedea un sarpe sau a fi muscat de unul - in visul tău semnifică temerile ascunse si grijile care te amenintă.
  A vedea un sarpe în pat - sugerează că vă simtiti coplesit/amenintat sexual. Ati putea fi, lipsit de experientă, nervos. Dacă vă este frică de sarpe, atunci aceasta semnifică temerile voastre de sex, intimitate sau de angajament.
  A vedea un sarpe cu un cap la fiecare capăt în visul tău - sugerează că sunteti tras în două directii diferite. Poate că visul reprezintă un triunghi amoros complicat.
  Sarpe incolacit in jurul corpului – denota o inrobire a patimilor sau o alta forma de dependenta.
  Sarpele prin iarba – este imaginea inselatoriei, lipsei de loialitate.
  A fi inghitit de sarpe – reflecta teama de moarte, spaima in fata unui pericol iminent/presupus

 • Soarece
  Ce inseamna daca visez Soarece
  Prezenta unor astfel de animale daunatoare indica faptul ca ne confruntam cu o situatie pe care o catalog drept inutila sau cu ceva ce il resimtim aproape de spatiul personal.
  A te transforma intr-un soarece - visul poate relata faptul ca petreceti mult timp ascuns în umbra altcuiva sau sunteti speriat alertat.
  A vedea un soarece mort – probleme minore ce va deranjeaza, existenta a ceva ce ati ignorat mai mult timp.
  Sa visezi ca te omoara sau prinde un soarece - sugerează că altii fac mare caz din anumite aspecte minore ale vietii tale.
  Sa visezi ca tu sau cineva mananca un... – indică faptul că există ceva cicalitor in constiinta ta, ceva ce trebuie confruntat.
  A vedea o capcană de soareci în visul tău - sugerează ca trebuie sa fiti mai precaut. Alternativ, o capcana pentru soareci simbolizeaza ingeniozitatea. Ai nevoie sa gasesti o modalitate mai bună de a face ceva.

 • Streang
  Ce inseamna daca visez Streang
  A vedea un lat - în visul tău reprezintă lipsa ta de independentă. Te simti limitat si imobilizat, incapabil de a te exprima, amenintat.
  A muri in streang – inseamna moartea simbolica a ceva din sinele nostru ce nu se conformeaza noilor noastre convingeri.
 • Scoala
  Ce inseamna daca visez Scoala
  Exista posibilitatea ca scoala sa apara in vis in momentele in care suntem angrenati intr-un sistem educational, urmam un program de studii ce ne ajuta la asimilarea de noi cunostiinte.
  Sa visezi ca esti la scoala – indica sentimente de nesiguranta, insuficiente care nu au fost rezolvate in copilărie. Dacă sunteti încă în scoală si visati despre scoală, atunci visul poate fi doar o reflectare a vietii de zi cu zi si nu are nici o semnificatie specială. Alternativ, un vis despre scoală poate fi o metaforă pentru lectiile pe care le învatati in viata. Este posibil sa treceti printr-o experientă " de învățare spirituală".
  A visa că sunteti în căutarea unei scoli - sugerează că aveti nevoie de a va extinde cunostintele.
  Sa visezi ca esti la o scoală nouă - înseamnă că vă simtiti oprit din loc în unele situatii. Sau poate că există o lecție nouă, pe care aveti nevoie sa o invatati.
  Sa visezi că fugi de la școală -înseamnă că nu sunteti receptivi la ideile noi si la unele puncte de vedere. Nu ati invatat din greselile trecutului.
  A visa despre liceu/facultate - se referă la obligatiuni și prietenii pe care le-ați făcut în timp ce erati în liceu. La lectiile spirituale învătate. Visul poate avea loc, deoarece unele situații recente au trezit nelinisti si incertitudini mai vechi.

 • Schiop
  Ce inseamna daca visez Schiop
  Starea de infirmitate partiala reprezinta un dezechilibru, o nemultumire
  In vis – este posibil ca acesta sa reflecte o lipsa de incredere in sine,
  sentimentul neputintei de a rezolva ceva, de a va implini dorintele.
  Aveti senzatia ca ceva va tine pe loc. Alternativ visul poate sugera o
  lezare a senzatiei de libertate.

 • Soapta
  Ce inseamna daca visez Soapta
  (a) auzi soapte in vis sugereaza indreptarea atentiei a spuselor cuiva, analiza mai profunda a unui sfat. Este posibil ca soapta sa reflecte chiar propriul tau subconstient avand rolul aici de a-ti aduce in atentie un fapt ce necesita relectie, o idee, un gand, un sentiment.
  (a) vorbi in soapta indica lipsa de convingere a ceea ce spui, teama de a te exprima liber.
 • Surub
  Ce inseamna daca visez Surub
  A lucra cu un surub reflecta tendinta de a construi.
  (A) vedea un surub – in special in visul unei femei acesta semnifica falusul.