Semnificatia viselor care incep cu litera o

 • Ochi
  Ce inseamna daca visez Ochi
  Organul perceptiei vizuale si simbolul perceptiei intelectuale. Orice element care face refrire la ochi/vaz in vis semnifica capacitatea de discernamant si puterea de cunoastere;
  pierderea vederii – pierderea claritatii, insecuritate;
  a pierde ochiul drept – pierderea gandirii logice,
  a pierde ochiul stang – slabirea puterii de intuitie;
  ochiul deschis - simbolul vigilentei; ochiul inchis - toleranta, indiferenta,
  ochiul - din punct de vedere spiritual este personificarea divinitatii. Daca visezi ca ochii s-au întors în interiorul capului şi poti vedea acum în interiorul capului, simbolizează înţelegere şi ceva de care trebuie să fie conştienţi. Aveti incredere in intuitie si instincte.

 • Oaie
  Ce inseamna daca visez Oaie
  Simbolistica oii nu este departe de cea a mielului. Astfel oaia reprezinta blandetea, puritatea, nevinovatia.
  In vis:
  o turma de oi denota conformismul, nevoia de a te ralia grupului;
  oaia neagra semnifica ispita, pacatul, raul. Alternativ oaia neagra poate avea legatura si cu sintagma “oaia neagra a familiei”.
  oi si lupi semnifica lupta dintre bine si rau.
  a fi conducatorul unei turme de oi denota faptul ca va simtiti un fel de conducator, indrumator pentru anumite persoane.
  oaia singura vazuta in vis inseamna compasiunea, timiditatea, spiritualitate.

 • Oala
  Ce inseamna daca visez Oala
  Reprezinta un simbol al fecunditatii, prin asemanarea sa cu uterul matern. Astfel ca pe langa acest aspect in vis poate semnifica sentimentul unui moment prielnic. O oala care fierbe si da peste denota freamat emotional.
 • Ocean
  Ce inseamna daca visez Ocean
  Ocean în visul tău reprezintă starea emotionala si sentimentele. Alternativ, visul înseamnă că va simtiti puternic și nestingherit. Aveți o perspectivă pozitivă în viață și nu sunteti limitat de nimic. Dacă vei naviga peste ocean, atunci ea semnifică noua libertate și independența. În cazul în ocean este involburat, atunci visul reprezinta unele tulburări emoționale.
 • Oase
  Ce inseamna daca visez Oase
  A vedea oasele în visul tău reprezintă descoperirea dumneavoastră personala, familiala. Este, de asemenea, un simbol al punctelor tale forte care nu au fost încă recunoscute.
  A vedea un caine cu os – denota ca trebuie sa cercetam si asupra aspectelor noastre primare.
  Oasele rupte reprezintă descoperirea sau realizarea că există o slăbiciune în planurile dumneavoastră sau în gândire. Alternativ visul poate face referire si la o relatie.
  Două oase încrucișate simbolizează constientizarea pericolului.
  Osul fracturat indică faptul că sentimentul de putere este amenințat sau compromis.
  A visa coloana vertebrala se refera la sistemul de sprijin, puterea ta, rezistență și responsabilități. Aveți nevoie de a ține capul ridicat, chiar și în vremuri dificile. Alternativ, coloana vertebrala sugerează că aveți nevoie sa rămâneti fidel convingerilor proprii și să fiti ferm.
  Iadesul în vis arată comuniune familiala, sărbătoare și speranță.

 • Oaza
  Ce inseamna daca visez Oaza
  Vederea unei oaze în vis reflectă nevoia de „improspatare emotionala „ gasirea unui confort spiritual si afectiv. Sa visezi ca esti in cautarea oazei simbolizează temerile interioare, nesiguranta, și circumstanțele copleșitoare. Asteptati sprijin emoțional. Alternativ visul se referă la nevoia unei vacante.
 • Oglinda
  Ce inseamna daca visez Oglinda
  In cadrul visului oglinda reprezinta imaginea de sine sau grija noastra pentru aceasta.
  A privi in oglinda reflecta grija pentru sine, impresiile pe care ceilalti le au fata de noi. Alternativ visul inseamna ingrijorarea fata de unele fapte sau atitudini ale noastre din trecut, ori framantarile legate de starea de sanatate.
  Reflexia/ a vedea propria imagine deformata in: oglinda geam, apa semnifica faptul ca trebuie acordata mai multa atentie sinelui interior, de asemenea este posibila existenta unei „crize” de identitate.
  A sparge o oglinda denota ca ai scapat (sau doresti sa scapi) de o impresie veche fata de propria persoana, de un obicei. Alternativ visul mai poate fi metamorfoza conceptiei populare legata de cei sapte ani de ghinion ce vor urma in urma spargerii unei oglinzi, respectiv teama de un viitor nefast. Fiind un instrument pomenit adesea in practicile magico-religioase nu este exclus ca intr-un anumit context din vis oglinda sa faca referire la aceste practici. Aceasta neinsemnand atestarea unei asemenea actiuni ci doar temerile dumneavoastra legate de vraji si farmece.

 • Ombilic
  Ce inseamna daca visez Ombilic
  In vis ombilicul poate fi interpretat ca simbol al relatiei noastre cu ceilalti, in special cu figura materna. Poate ca este nevoie de a reflecta asupra legaturii cu aceasta.
 • Omida
  Ce inseamna daca visez Omida
  omida reprezinta schimbarea, metamorfoza. Acest sens este insa mai rar prezent in visele noastre. In general ea se asociaza simbolisticii raului intruchipand in vis greutatile vietii cotidiene.
 • Orbire
  Ce inseamna daca visez Orbire
  In vis orbirea descrie atitudinea noastra de a nu dori sa vedem lucrurile, anumite situatii asa cum sunt ele in realitate. O alta interpretare a visului consta in faptul ca orbirea reprezinta o pedeapsa.
  A fi legat la ochi semnifica faptul ca sunteti sau va simtiti inselat de catre cineva.
 • Orhidee
  Ce inseamna daca visez Orhidee
  Orhideea simbolizeaza blândețe, dragoste, frumusete, pofta si senzualitate. Există o situație sau relație care necesită o atenție specială și îngrijire. Alternativ, orhideea servește ca un memento că ești înconjurat de bogăție și de bogății.
 • Ou
  Ce inseamna daca visez Ou
  Fiindca in majoritatea culturilor stravechi oul era privit ca si obiectul din care a luat fiinta lumea, s-a perpetuat pana in zilele noastre faptul ca el reprezinta un simbol al fertilitatii. De asemenea oul este asociat ideii de casa si siguranta. Oua multe sau mari vazute in vis semnifica speranta, posibilitatea unei perioade “fertile” din punct de vedere financiar.