Semnificatia viselor care incep cu litera n

 • Narcisa
  Ce inseamna daca visez Narcisa
  In cultura romaneasca aceasta floare este legata de moarte (deoarece se planteaza fecvent pe morminte). In cultura asiatica este un simbol al norocului fiind intalnita in obiceiul urarilor de anul nou. In vis ea poate face trimitere la moarte, primavara sau la tendintele de egocentrism, vanitate, narcisism.
 • Nas
  Ce inseamna daca visez Nas
  Simbolizeaza intuitia, discernamantul (nasul fiind unul din cele 5 organe de simt), comunicarea fiind totodata expresie a dorintelor. In culturile asiatice si africane nasului animalelor ii sunt atribuite semnificatii conform carora in el se afla puteri miraculoase ale animalului.
  In vis:
  vederea propriului nas se refera la un efort constient;
  nas mare (creste)- sugereaza faptul ca cineva minte.

 • Nebunie
  Ce inseamna daca visez Nebunie
  Ipostaza nebuniei in vis poate traduce sentimentul pierderii controlului emotiilor din viata reala. Visul poate surverni pe fondul unei stari de disperare, anxietate, debusolare.
 • Negru
  Ce inseamna daca visez Negru
  Negrul are o simbolistica bogata. El face referire la necunoscut, subconstient, pericol, mister, intuneric, moarte, doliu, respingere, ura sau rautate.
  Vaduva neagra - sugerează frica sau incertitudinea cu privire la o relație. Va puteți simți limitat, prins în capcană, sau sufocat în această relație. Este posibil să aveți o teama ascunsa sau o oarecare ostilitate față de partener.
  Gaura neagra - vederea unei gauri neagre in visul tau indică faptul că nu există nici o cale de întoarcere la o decizie pe care ați luat-o. Va simtiti blocat într-o situație. Alternativ, gaura simbolizeaza subconstientul si necunoscut.
  Balon negru – simbolizeaza depresia, in special cand acestea sunt in cadere.
  Pisica neagra - in vis ea face referire la temeri legate de propria persoana sau de proiectele de viitor.
  Caine negru – reprezinta umbra unui prieten, partea întunecată a cuiva apropiat se descoperă si vă sunt descoperite intențiilor lui reale.
  Alb si negru – se asociaza in general indeciziei, nevoii de echilibru, tristetii. De obicei din punct de vedere psihologic, spatiile ori personajele intunecate (negre/inchise la culoare) dimensiunea instinctiva primara (inconstientul).

 • Nevastuica
  Ce inseamna daca visez Nevastuica
  In traditia culturala romaneasca numele acestui animal este asociat in mituri cu sexualitatea feminina si placerea erotica. Ca si alta semnificatie i se mai atribuie caracterul viclean si nestatornicia. Asadar in vis aparitia nevastuicii conduce la una din cele doua semnificatii sau poate face trimitere si la partenerul de cuplu (“nevasta”) datorita faptului ca acest cuvant este omonimul diminutivului.
 • Nicovala
  Ce inseamna daca visez Nicovala
  Simbolizeaza principiul pasiv (feminin).
  In vis- ea face trimitere la creatie, lucru, efort, momentul inceperii unei actiuni. Alternativ nicovala poate fi imaginea unui moment de tensiune asemeni zicalei: “intre ciocan si nicovala”.
 • Nimb
  Ce inseamna daca visez Nimb
  Aureola/nimbul sunt acele forme luminoase (de obicei “cerc”) care inconjoara capul persoanelor sfinte. In general sunt observate in iconografie.
  In vis:
  aparitia/vederea propriei aureole are legatura cu spiritualitatea si evolutia spirituala. Se datoreaza fie unei dorinte de a se canaliza spre un anumit mod de viata religioasa fie in urma unei etape de acest gen.
  vederea nimbului altei persoane – in general astfel de situatii se intalnesc (in vis) in contextul in care se viseaza sfinti, preoti duhovnici si acel vis capata o conotatie profetica. Astfel de vise sunt posibile, dar in general credinta religioasa sustine ca sunt posibile doar in cazul unor persoane aflate pe o treapta inalta a desavarsirii spirituale religioase.

 • Nimfa
  Ce inseamna daca visez Nimfa
  Nimfele sunt presupuse spirite (cu aspectul unei tinere frumoase) ce pot fi intalnite in paduri, cranguri, oceane, munti, ape limpezi si exercita influente malefice sau benefice asupra omului.
  In vis- nimfele reprezinta inocenta, puritate, har, feminitatea (“anima” reprezentarea inconstienta a femininului).
 • Nisip
  Ce inseamna daca visez Nisip
  Simbolizeaza incertitudinea si instabilitatea.
  In vis:
  furtuna de nisip- situatie stresanta, sentimentul dezorientarii si captivitatii;
  nisipuri mișcătoare- sa visezi ca te scufunzi în nisipuri mișcătoare indică sentimente de nesiguranță. Ați judecat gresit o fundație solidă pe care vă aflați. Alternativ, visul este analog cu regresia in subconstientul tau;
  castel de nisip- reprezinta munca facuta in zadar, tendinta de a ne stabiliza pe baze nesolide;
  dune de nisip – intruchipeaza speranta si adapostul;
  nisipul din clepsidra- indica trecerea timpuli;
  nisipul si marea- reflecta o posibila nesiguranta emotionala;
  mersul pe nisip/culcatul in nisip- releva o stare bine, nevoia de relaxare.


 • Nod
  Ce inseamna daca visez Nod
  Toate culturile lumii au acordat nodului proprietati magice, legate de diverse momente ale vietii omului (nastere, moarte, casatorie, primejdie etc.) fie avand rol pozitiv fie negativ.
  In vis- nodul reprezinta constrangerea, complicatia, incalceala, griji asupra unor probleme, restrictii in actiune, ganduri sau sentimente. Alternativ nodul semnifica legatura cu o alta persoana.
 • Nori
  Ce inseamna daca visez Nori
  Semnificatia norilor in vis este in functie de context. Norul poate reprezenta un sentiment religios sau faptul ca suntem oarecum pusi in umbra de catre altcineva.
  In functie de coloritul norilor visul poate indica:
  nori pufosi, albi in vis semnifica pace interioara, armonie spirituală și compasiune;
  norii negri sau furtuna în visul tău simbolizeaza depresie sau furie, teama de un posibil pericol. Aceasta indică o eruptie iminenta de emoții. Alternativ, visul reprezintă o lipsă de înțelepciune sau confuzie în unele situații.

 • Noroi
  Ce inseamna daca visez Noroi
  In vis noroiul sugereaza existenta unei situatii neplacute, nedorite, stanjenitoare. Mersul pe jos, în noroi sugereaza ca te simti coplesit de o situatie, problema, sau o relație. Vă simțiți frustrat. Sa visezi ca noroiul a ajuns pe hainele tale inseamna ca reputatia ta este atacată și pusă în discuție. Alternativ visul mai poate semnifica nevoia de purificare spirituala (constientizarea pacatului).
 • Nuca
  Ce inseamna daca visez Nuca
  In vis nuca poate semnifica nevoia de hrana. Mai pot sugera nevoia intelegerii unui anumit aspect al vietii noastre (conform sintagmei: “miezul problemei”). Alternativ visul poate sa faca referire la sexualitate si fertilitate.
 • Nud
  Ce inseamna daca visez Nud
  a fi gol (nud) constientizarea propriei vulnerabilitati, expunere nefavorabila, frica de a fi judecat greșit;
  a fi gol dar nu observa nimeni semnifica temeri nefondate;
  a fi gol dar nu prezinti nicio jena sau rusine, atunci simbolizează libertatea nelimitată;
  a vedea pe altcineva nud sugereaza tendinta catre erotism; desi in general visele legate de nuditate fac referire la sexualitate ultimele cercetari au scos la iveala ca atunci cand nu au legatura cu aceasta fac trimitere la imaginea de sine (necesitatea de a fi priviti asa cum suntem). Semnificatia visului este data de context de sentimentul pe care ni-l da situatia din vis.

 • Nufar
  Ce inseamna daca visez Nufar
  In cultura mayasa nufarul simbolizeaza abundenta si fertilitate. Alternativ prezenta lor in vis poate semnifica durere,tristete si doliu.