Semnificatia viselor care incep cu litera m

 • Mac
  Ce inseamna daca visez Mac
  De-a lungul istoriei macul a fost legat de simbolistica mortii si a somnului, de fertilitatea pamantului, de moarte sau frumusetea feminina.
  In vis – semnificatia cel mai ades intalnita este aceea de aducere aminte a unor evenimente ce trebuiesc clarificate si uitate. Alternativ visul face referire la natura si relaxare.
 • Magnet
  Ce inseamna daca visez Magnet
  Magnetul reprezinta atractia. Ca si in fenomenele fizice oamenii sunt atrasi unii de altii sau nu.
  In vis – el simbolizeaza capacitatea noastra de relationare, de influenta, de atractie a celorlalti. Alternativ el mai poate reprezenta o relatie sentimentala, fiind transpunerea atasamentului afectiv dintre cei doi.
 • Maimuta
  Ce inseamna daca visez Maimuta
  De la intruchiparea intelepciunii in Egiptul antic si Africa semnificatia acestui animal a ajuns in zilele noastre la reprezentarea agilitatii si curiozitatii.
  In vis - psihologia si psihanaliza o considera intruchiparea indecentei, a obrazniciei si caracterului infantil, atitudininile imature. Maimuta din vis semnifica elementele negative, dispretuitoare, ale propriei persoane, la care omul trebuie sa renunte.
 • Mama
  Ce inseamna daca visez Mama
  Mama reprezinta protectia si prima persoana de care suntem legati afectiv. Prezenta in vis a figurii materne face referire la relatia pe care o avem cu aceasta. Fie visul este atributul unei relatii stranse (chiar una de depndenta), fie reflecta nevoia de a comunica cu persoana respectiva. Unii interpreti sustin ca imaginea mamei apare cateodata in vis si sub forma unui urs.
 • Melc
  Ce inseamna daca visez Melc
  Simbolizeaza vulnerabilitatea, iar din punct de vedere psihologic el este privit ca un semn de stabilitate si independenta.
  In vis - ca si scoica, melcul are o semnificatie sexuala. In el poate fi interpretat ca fiind sentimentele inhibate si dorinta de manifestare. Alternativ visul poate insemna progrese constante catre un scop.
 • (a) manca
  Ce inseamna daca visez (a) manca
  A ctul mancarii reprezinta nevoia de harana, fie ea fizica, intelectuala sau sufleteasca.
  a visa ca mananci singur – denota sentimentul de singuratate, pierdere, depresie, sentimente de excludere din viata de familie/sociala, devalorizare;
  a manca cu altii – armonie, intimitate, impinire, dorinta de comunicare/comuniune. Alternativ visul poate fi intruchiparea senzatiei fiziologice de foame.

 • Mână
  Ce inseamna daca visez Mână
  Simbol al muncii, comunicarii, ajutorului si posesiunii.
  In vis:
  (a) strange mana – prietenia, increderea;
  mainile inclestate – nervozitatea;
  fata acoperita de maini – regretul, rusinea, groaza;
  mainile ridicate – rugaminte, implorare, adoratie;
  spalarea mainilor – nevinovatia, dorinta de a elimina un gand legat de o fapta neplacuta;
  a fi cu cineva de mana – denota legatura afectiva cu acea persoana sau teama de a pierde aceasta relatie;

 • Manechin
  Ce inseamna daca visez Manechin
  Manechinul reprezinta o extensie a sinelui propriu. Talamcirea visului proveine de la interpretarea actiunilor sau vestimentatiei manechinului.
 • Marioneta
  Ce inseamna daca visez Marioneta
  Marioneta sugereaza capacitatea de (a) influenta.
  (a) fi o marioneta - inseamna ca ne simtim manipulati;
  (a) manipula o marioneta - reflecta capacitatea sau dorintele noastre de a actiona asupra cuiva spre a-l determina sa faca ce ne dorim;
 • Mare
  Ce inseamna daca visez Mare
  Ca mai toate simbolurile apei, marea semnifica subconstientul si viata emotionala.
  In vis:
  (a)fi pierdut pe…- deriva in viata reala;
  mare agitata – neliniste sufleteasca;
  mare calma – stare de satisfactie interioara.
  Alternativ marea mai poate semnifica dorinta de calatorie si explorare.

 • Margareta
  Ce inseamna daca visez Margareta
  Pot semnifica puritatea, norocul si prosperitatea. Asocierea dintre aceste flori si perioada copilariei (coronitele de flori) ne poate duce cu gandul la amintiri din trecut.
 • Masa
  Ce inseamna daca visez Masa
  Fara indoiala ca masa este un element de mobilier care implica pe langa proprietatea sa de a servi drept spatiu pentru hranire si unul dintre locurile importante unde se discuta. Astfel masa semnifica intalnirile si comuniunea sociala.
  Prezenta sa in vis are legatura cu acest aspect al vietii noastre personale. Ceea ce se intampla in jurul mesei are rolul de a da semnificatii aparte visului si de a-l clarifica.
 • Masca
  Ce inseamna daca visez Masca
  Ca si manechinul, masca poate reprezenta o extensie a sinelui propriu.
  A purta o masca - incercarea de a parea ceea ce nu esti, duplicitate, a ascunde adevaratele sentimente; deseori cand ne temem de ceva sau avem sentimente contrarii ne pot aparea in vis diverse personaje a caror fata este expresia unei masti. Aceste figuri sunt intruchiparea acelor situatii ce ne produc diverse stari.
 • Magar
  Ce inseamna daca visez Magar
  Magarul reprezinta munca de servitor, incapatanarea si docilitatea.
 • Manusa
  Ce inseamna daca visez Manusa
  Manusa simbolizeaza fie protectia fie rangul.
  In vis;
  manusi de lucru – situatie ce trebuie rezolvata sau munca bruta ce se intrevede in viitor;
  a purtA manusi - nevoia de precautie, protectie;
  manusi albe - indica luxul si bogatia, un anumit statut social;
  manusi de box – potential conflict;
 • Măr
  Ce inseamna daca visez Măr
  Fruct al stiintei sau fruct miraculos in simbolistica, marul din vis reprezinta cunoasterea, intelepciunea. Mai rar el are conotatie religioasa (vezi marul lui Adam si Evei) sau sexuala.
 • (a) măsura
  Ce inseamna daca visez (a) măsura
  Simbolizeaza exactitatea si armonia proportiilor. Masuratoarea din vis atrage atentia asupra necesitatii stabilirii unor standarde. Cel mai probabil cheia interpretarii visului ne vine de la modul cum se desfasoara masuratoarea sau de la ceea ce este masurat. De exemplu, un sens are daca masuram un perete si alt sens daca masuram pamant.
 • Masochism
  Ce inseamna daca visez Masochism
  Masochismul din vis poate fi legat de: nevoia de a trai senzatii puternice, sentiment de culpabilitate si penitenta, sau fantasmele pe care le-am negat din diverse motive.

 • Ce inseamna daca visez

 • Metal
  Ce inseamna daca visez Metal
  Metalul este simbol pentru putere si caracter. Mai poate face referire la sentimente si rigiditatea lor. Metalul brut semnifica libidoul (dorinta sexuala), din punctul de vedere al lui C. Jung. Pentru interpretarea visului trebuie luata in considerare tipul si forma metalului, si ceea ce se face cu el. Detector de metale- visul este o metafora pentru cautarea resurselor interioare. Alternativ, visul poate avea legaturi si cu creativitatea (in special la persoanele care lucreaza in domeniul tehnicii, constructiilor).
 • Metamorfoza
  Ce inseamna daca visez Metamorfoza
  Metamorfoza aparuta in vis poate avea doua forme: fie este un proces pe care il suferim noi, fie o schimbare ce se produce la alte persoane ori fiinte din visul nostru.
  In primul caz, metamorfoza suferita de noi are caracter ascendent sau descendent, schimbarea este inteleasa ca o recompensa (ascendenta) sau ca o penitenta (descendenta). Sub alt aspect metamorfoza este reprezentarea starilor noastre de spirit. Asa se explica starea de beatitudine, iar in vis ne transformam in fluture, pasare etc..
  In al doilea rand, metamorfoza personajelor din visul nostru semnifica experienta cu exteriorul, relatiile si sentimentele legate de persoane si situatii. Transformarea celor din vis reflecta personificarea acestora: a fricii, nelinistii, indignarii, confuziei, mirarii, etc. sau turnura unei conjuncturi pe care o prevedem unei. Totodata aceste schimbari ale altora pot sa reprezinte si impresiile noastre interioare, care din diverse motive nu au exercitat in procesul producerii visului o transformare a noastra.
  Alternativ visul semnifica nevoia de schimbare, sau chiar trecerea printr-un astfel de proces.
 • Miel
  Ce inseamna daca visez Miel
  Simbolizeaza blandetea, vulnerabilitatea, simplitatea, inocenta. Este unul din simbolurile fundamentale ale lui Iisus Hristos.
  In vis, mielul reprezinta mai degraba latura inocenta a personalitatii umane.
 • Miere
  Ce inseamna daca visez Miere
  Sinonim prin excelenta al “dulcelui”, mierea este un simbol prezent in mituri si obiceiuri culturale romanesti, exclusiv legate de ritul nuntii sau botezului. De la alimentul de baza al inteleptilor, la mistificarea cuvintelor divinitatii (bunatatea lor vazuta ca dulceata mierii), aceasta simbolizeaza fertilitatea, intelepciunea, bogatia si dulceata. Psihanaliza moderna o interpreteaza ca fiind simbolul Eului superior sau al Sinelui elaborat in urma unui indelung proces de introspectie. Pe langa toate aceste posibile semnificatii in vis ea poate reflecta dorinta de a simti placere sau experienta unei stari de beatitudine.
 • Minge
  Ce inseamna daca visez Minge
  Visul cu mingea face referire la copilarie si aspectele infantile ale personalitatii noastre, la sentimentul de comuniune sociala, relatii de grup si competitie. Mingea, ca si simbol este legata deseori de fertilitate.
 • Mireasa
  Ce inseamna daca visez Mireasa
  In visul unui barbat face referire la aspectele laturii feminine ale persoanlitatii sale, fiind posibil sa reprezinte si o intruchipare a dorintelor sale.
  Pentru o femeie, aparitia sa in rochie de mireasa in vis are legatura cu dorintele si expectatiile sale legate de acest eveniment, de orice natura ar fi ele (emotii, temeri, organizare a nuntii etc.). De aici diversele variante de vise legate de postura de mireasa sau a rochiei (rochie rupta, rochie neagra, rochie murdara, rochie ce nu se potriveste, rochia altei persoane etc.). Toate aceste nu sunt decat personificarea impresiilor legate de relatia dintre cei doi si eveniment.
 • Mire
  Ce inseamna daca visez Mire
  Aceasta postura reprezinta in vis angajamentul asumat din viata reala. Sentimentele declarate si dovedite figureaza ca si fapte in vis. Este posibil ca in realitate sa nu exista nicio relatie sentimentala, atunci visul reflecta dorinta intemeierii uneia.
  In visul unei femei aparitia mirelui denota dorinta de casatorie.
 • Moara
  Ce inseamna daca visez Moara
  In cultura romaneasca sunt prezente mai mult semnificatiile negative ale acestei constructii (in basme si mituri), de unde si multitudinea de zicale pe care le utilizam (“a da apa la moara”, “moara stricata”, “piatra de moara”). In ceea ce priveste aparitia sa in vis, aceasta are loc destul de rar. In general specialistii considera ca semnificatia ce trebuie sa i se atribuie in acest caz este aceea legata de aspectele interioare, de capcitati si resurse motivationale, intelectuale. De altfel se presupune ca are legatura cu divesre procese de transformare pe care noi le suferim.
 • Moarte
  Ce inseamna daca visez Moarte
  Moartea este vazuta ca o perioada de trecere, sau punct terminus. In credinta populara prezenta sa in vis este sinonima cu o fatalitate ce va urma sa se intample. In general interpretarea scoate la iveala ca acest episod, al mortii din vis, semnifica emotiile noastre de zi cu zi, racordarea la axa viata-moarte, individualitate-destin.
  In vis:
  moartea parintilor – relatia cu parintii a evoluat spre o alta etapa; propria moarte – reprezinta in principal preocuparile noastre legate de moarte, fiind posibil sa reflecte chiar senzatia neputintei sau dorintei legate de moarte. In general specialistii interpreteaza acest act ca fiind un semn de bun augur, moartea e vazuta ca o trecere spre o alta etapa, renuntarea la vechi idei sau comportamente si nasterea “omului nou” capabil sa infrunte pericolele (moarte simbolica si nu fizica). Alternativ, visul denota o perioada de tranzitie pe care o resimtim, ori verificarea sentimentelor fata de noi ale cunoscutilor, la un alt nivel de reprezentare.
 • Morcov
  Ce inseamna daca visez Morcov
  Morcovul este un simbol falic din punctul de vedere al psihanalizei, si un simbol al fertilitatii privit din prisma culturii romanesti care evoca anumite ritualuri legate de fertilitatea solului. De asemenea in vis mai poate semnifica abundenta si fertilitatea.
 • Munte
  Ce inseamna daca visez Munte
  Imaginea muntelui este legata de simbolistica transcendentei, al urcusului (dificultatilor), al legaturii cu pamantul, al misticismului si religiei. Muntele exprima ideea de stabilitate.
  In vis- din perspectiva religioasa muntele este considerat locul intalnirii cu divinitatea (Moise primeste tablele legii pe muntele Sinai, Olimp era muntele sacru la greci iar Meru al indienilor).
  De regula urcusul pe un munte este asociat unei calatorii sau unor obstacole.
  Ajungerea pe un varf montan exprima sentimentul implinii unor dorinte, atingerea unor scopuri.
  Escalada este asociata ambitiei, determinarii din viata reala.
  Caderea de pe munte se refera la graba de a reusi, un plan negandit suficient spre a realiza ceva.


 • Musca
  Ce inseamna daca visez Musca
  La unele populatii din Africa ea simbolizeaza solidaritatea, insa in majoritatea culturilor globului ii este asociata o conotatie negativa datorita faptului ca aceste insecte sunt pe deplin legate de elemente ce produc neplacere. Mustele aflate in roi sunt imaginea pedepsei ce apare in Vechiul Testament. Dintr-un anumit punct de vedere musca poate simboliza omul aflat intr-o stare de surescitare angajat intr-o actiune fara sens si utilitate.