Semnificatia viselor care incep cu litera l

 • Labirint
  Ce inseamna daca visez Labirint
  Labirintul este o proiectie a ratacirii, a misterului si al comorii ascunse. Labirintul ne duce cu gandul la incercarea de a patrunde mai adanc in miezul unei probleme, de a dezlega tainele unei enigme. El reprezinta fie o situatie ce necesita rezolvare, fie cautarea unor anumite zone interioare ale Eului. Poate fi transpunerea unei situatii stresante ce ne da senzatia de sufocare, cale fara iesire.
 • Lac
  Ce inseamna daca visez Lac
  In diverse culturi se crede ca lacul este un ochi al pamantului, un salas al comorilor sau fiintelor nebanuite, al monstrilor, duhurilor rele, sirene, nimfe. Lacul/laguna se identifica cu lumea emotiilor.
  In vis:
  un lac cu apa calma, limpede simbolizeaza linistea interioara, clarificarea sentimentelor si invingerea temerilor;
  lac cu apa murdara si/sau agitata – tulburari de ordin emotional, idei si convingeri obscure, nefaste.

 • Lacrima
  Ce inseamna daca visez Lacrima
  Lacrima este simbolul durerii.
  In vis – lacrimile semnifica durerea, sentimentul de descarcare emotionala. Lacrimile din vis sunt durerea resimtita si refulata din viata reala. A vedea pe altcineva cu lacrimi se refera la capacitatea noastra de a empatiza, de a simti durerea celuilalt. Alternativ, lacrimile sunt si simbolul intercesiunii (mijlocire a unei rugamintii).
 • Lada
  Ce inseamna daca visez Lada
  Intruchipeaza misterul, potentialul ascuns, revelatia. In vis – lada, sipetul, cutia, fac referire la natura instinctuala, revelatia propriei personalitati, a descoperirii de sine. Alternativ cutia poate semnifica si limitari sau restrictii. In psihanaliza ea este interpretata ca un simbol feminin intruchipand imaginea uterului. Important pentru descifrarea visului este sentimentul ce insoteste vederea unei lazi/cutii.
 • Lampa
  Ce inseamna daca visez Lampa
  Imaginea lampii este legata de simbolistica luminii, a iluminarii, intelepciunii. De aceasta simbolistica se foloseau popoarele din cele mai vechi timpuri intrebuintand lampa in diverse ritualuri, la nastere, nunta sau moarte. Totodata este asociata studiului, intimitatii, corpului uman, protectiei.
  In vis - semnifica intelepciune, iluminare, descoperire, inspiratia, orientarea.
  lampa ce lumineaza slab sugereaza senzatia coplesirii de anumite sentimente;
  lampa stricata – este sinonimul simbolic al unei dezamagiri, ghinion.

 • Lalea
  Ce inseamna daca visez Lalea
  Imaginea lalelei a suportat diferite influente din diverse culturi (de la simbolul iubirii perfecte in Persia antica pana la emblema a unei dinastii din Imperiul otoman), ajungandu-se in prezent ca imaginea acesteia sa fie asociata cu simbolul cupei, al coroanei. Asocierea lalea-inima, lalea-femeie este o alta relatie imagine-simbol pe care semnificatia florii a capatat-o. Lalelele semnifica fertilitate, speranta, dragoste idealista, caritate, perfectiune si dragoste de viata. Asadar visul in care apar lalele poate fi legat de unul din simbolurile de mai sus.
 • Lancea
  Ce inseamna daca visez Lancea
  simbol al victoriei si intelepciunii in hinduism, al maturitatii si protectiei in Grecia antica. Cel mai frecvent lancea, sulita, cutitul, sageata au fost descifrate in vis (in special in visele femeilor) ca fiind intruchiparea falusului. Asa se face ca visul legat de lance are cel mai adesea o conotatie sexuala datorita faptului ca acest obiect este un simbol al principiului masculin si totodata un simbol falic. Nu sunt excluse nici interpretarile legate de instincte agresive, de sentimentul puterii sau protectiei.
 • Lant
  Ce inseamna daca visez Lant
  Simbolul legaturii, robieii, dar si al relatiei cauza-efect.
  In vis – lantul este expresia limitarii si dependentei, al legaturii;
  lant uman – nevoia adaptarii la viata colectiva, integrarea intr-un grup, sustinere, compasiune;
  a fi legat in lanturi - o parte din tine e pusa sub control, lanturile sunt interdictiile refulate;
  a rupe lanturile - eliberare, scapare de o situatie grea, renuntarea la o idee sau relatie.

 • Lapte
  Ce inseamna daca visez Lapte
  Ca simbol al fecunditatii si regenararii, acest lichid al vietii apare uneori in vise facand cel mai adesea referire la principiul matern si al fertilitatii.
  a consuma lapte - hrana interioara, vitalitate;
  a te ineca cu lapte – sufocare in interiorul unei relatii;
  alaptarea - semnifica adoptia fizica dar si spirituala.

 • Laur
  Ce inseamna daca visez Laur
  Laurul (dafinul) prin faptul ca ramane vesnic verde simbolizeaza nermurirea. De pe vremea Greciei antice laurul pastreaza asocierea imaginii sale cu gloria, cu succesul militar, sportiv sau o excelare in domeniul intelectualitatii. Un simbol extrem de rar in vis el se leaga in special de premiere, obtinerea unor recompense sau aprecieri. Alternativ visul poate fi legatura dintre dumneavoastra si o persoana ce poarta in componenta numelui cuv. „laur”.
 • Lacusta
  Ce inseamna daca visez Lacusta
  Lin punct de vedere spiritual imaginea lacustei este asociata adesea cu nenorocirea, dezastrul ori pedeapsa divina. Lacusta ca si semnificatie in vis ea intruchipeaza libertatea, independenta, sau spiritul nestatornic, gandirea haotica.
 • Leagan
  Ce inseamna daca visez Leagan
  Simbolistica leaganului a fost asociata aspectelor alternante ale vietii (miscari si ritmuri: cicluri solare, flux si reflux, ascendenta si descendenta, evolutie si involutie, inspiratia si expiratia). Visul cu leagan reflecta legatura cu copilaria referindu-se fie la amintiri din copilarie fie la sentimentul de satisfactie si libertate. Uneori la femei visul mai poate semnifica gandurile legate de o sarcina. Unii interpreti considera prezenta leaganului (leganatului in special) in vis ca si o referire la aspecte sexuale.
 • Lebada
  Ce inseamna daca visez Lebada
  De-a lungul istoriei o serie de legende provenite din culturile diverselor popoare au condus la crearea unei simbologii complexe legata de „lebada”. Astfel ea intruchipeaza eleganta, intelepciunea, puritatea, singuratatea mandra, imagineaa fiintei iubite. Este un simbol feminin fiind asociat si principului masculin (provenit din legenda metamorfozei lui Zeus in lebada). In general in vis semnificatia prezentei lebedei este legata de un corespondent (feminin) in viata reala. Lebada neagra – intruchipeaza o persoana greu accesibila. Din punct de vedere spiritual in credinta populara ea simbolizeaza spiritul omului.
 • Lemn
  Ce inseamna daca visez Lemn
  Este considerat ca fiind un simbol plin de caldura si personalitate, desi uneori este asociat unei raceli (insensibilitati) din punct de vedere emotional.
  lemn sculptat – spiritualitate, creativitate;
  lemn vechi – legatura cu trecutul;
 • Leu
  Ce inseamna daca visez Leu
  Simbolostica leului este data de imprumutul tuturor caracteristicilor acestui animal. Astfel imaginea leului este legata de putere, rang, noblete, vigilenta, simbolul dreptatii. In general sunt recunoscute cel mai adesea drept simboluri: orgoliul, mandria si puterea. Prezenta in vis a unui leu semnifica toate aceste atribute.
  Leul din vis mai poate fi si intruchiparea unui pericol sau „adversar”/”sef” cu care ne aflam in conflict.
  Leoaica – simbol al maternitatii, senzualitatii si sexualitatii feminine;
 • Libelula
  Ce inseamna daca visez Libelula
  Eleganta si vioiciunea sunt cuvintele ce o definesc. Libelula semnifica latura isntinctiva si nevoia de libertate, instabilitate in activitate, nestatornicia. Din punct de vedere spiritual ea intruchipeaza nemurirea.
 • Licorn
  Ce inseamna daca visez Licorn
  Simbol al puritatii si virginitatii, in China antica era considerat un animal de bun augur si un faptuitor al justitiei. Legenda licornului povesteste de relatia acestuia cu o fecioara. Din acest punct de vedere licornul (inorogul) este intruchiparea tendintelor sexuale, fiind interpretat si ca un simbol falic. In general prezenta inorogilor in vis are o conotatie sexuala. Licorni infruntandu-se – lupta a doua instincte, fecunditatea (ca si procreere) si feciorie (pastrarea virginitatii).
 • Licurici
  Ce inseamna daca visez Licurici
  Are o semnificatie ambivalenta fiind legat atat de puterile benefice cat si de spiritele malefice. In vis licuriciul semnifica ingeniozitatea si misterul.
 • Liliac
  Ce inseamna daca visez Liliac
  Liliacul este asociat de cele mai multe ori fiintelor intunericului, spiritelor rele. Prezenta sa in vis semnifica teama de necunoscut, de persoane/personaje malefice, spaima generata de o situatie.
 • Limba
  Ce inseamna daca visez Limba
  Ca si simbolistica acest organ al corpului a cunoscut mai multe interpretari, de la cele religioase la cele spirituale. Ea a fost vazuta ca si un reprezentant al celor ce le produce- „cuvintele si sensul lor”.
  In vis:
  limba ta – lucrurile pe care le exprimi;
  limba inflamata – a vorbi negativ despre cineva.
  Limba are conotatie sexuala fiind vazuta si ca un simbol falic, alteori prezenta ei face referire si la o situatie cu caracter ofensator. Vedenia unei limbi in vis este legata in principal de actul comunicarii si mesaje.

 • Lotus
  Ce inseamna daca visez Lotus
  In China, Japonia, India si Egipt floarea de lotus este simbolul fertilitatii, puritatii, sobiretatii, al armoniei conjugale. Totodata ea este un element al principiului feminin, fiind interpretata de catre unii specialisti ca reprezentand organul sexual feminin. In culturile orientale stravechi floarea de lotus este locul de nastere al unor personaje mitologice.
  In vis – lotusul semnifica iluminare, puritate si reflecta un sentiment de imbogatire sufleteasca, multumire launtrica. Alternativ, visul poate avea si conotatie sexuala.
 • Lumina
  Ce inseamna daca visez Lumina
  Lumina reprezinta iluminarea, clarificarea, sentimentul de liniste si confort. Este principiul binelui, asociata cladurii, opusa intunericului ce reprezinta dezordinea. Ea simbolizeaza salvarea, caldura, dragostea si elevatia spirituala.
  Psihologia si psihanaliza au observat legatura dintre lumina – dezvoltare sufleteasca si stari de fericire, si legatura intuneric – tremor interior si stari de angoasa, depresie. Astfel prezenta luminii in vis semnifica o stare de euforie, calm intern si optimism, iar la polul opus intunericul este expresia starilor nevrotice, depresive. Alternativ visul poate avea conotatii religioase.
 • Luna
  Ce inseamna daca visez Luna
  Luna simbolizeaza principiul feminin, fertilitatea si timpul. Prezenta ei in vis este destul de rara. Ea da o nota in plus de mister si bizar visului.
  In vis – luna semnifica aspectele subconstientului si latura emotionala, sensibilitatea, dragostea si romantismul.
 • Lup
  Ce inseamna daca visez Lup
  lupul intruchipeaza solitudinea, misterul, supravietuirea. Desi interpretarile simbolice sunt in general ambivalente, prezenta sa in vis releva o lagatura cu latura agresivitatii fie a propriei noastre personalitati fie cu atacul provenit din partea altora, in schimb ce lupoaica este imaginea femeii ce se ingrijeste de orfani.
 • Lat
  Ce inseamna daca visez Lat
  A vedea un laț în visul tău reprezintă lipsa ta de independență. Te simti limitat și imobilizat, incapabil de a te exprima.