Semnificatia viselor care incep cu litera j

 • Jar
  Ce inseamna daca visez Jar
  Este focul ascuns si mocnit, potentialul latent.
  In vis – jarul semnifica dragostea ascunsa, capacitati nebanuite. Jarul inseamna bunastare, prosperitate;
  a merge pe jar - putere de invingere a adversarilor.
 • Jug
  Ce inseamna daca visez Jug
  Jugul este simbolul supunerii, al constrangerii. La originea sa in simbologia indoeuropeana, jugul semnifica si “unire”, de unde probabil se pastreaza si astazi utilizarea sa sau a unor parti componente la ritualul cununiei, in anumite parti ale tarii.
  In vis:
  a vedea un jug - refuzul de a te conforma cerintelor altora;
  a fi injugat - a avea sentimentul unei poveri, acceptare, responsabilitate. In general, in vis semnificatia jugului este cea de supunere, mai rar de “legatura impreuna”.

 • Judecator
  Ce inseamna daca visez Judecator
  Judecatorul este reprezentantul dreptatii si al penitentei, al respctarii regulilor si legilor.
  In vis – figura unui judecator sau a altei persoane ce exercita asupra noastra o judecata semnifica pe de-o parte frica de o posibila “judecata” ce se poate face asupra noastra datorita unor nereguli savarsite de noi, fie judecatorul este personificarea constiintei noastre avand rol de a ne atrage atentia asupra unor aspecte ce le-am lasat in inconstient, fara a fi rezolvate. Pe de alta parte judecatorul reprezinta figura paterna si relatia cu tatal.
 • Jucarie
  Ce inseamna daca visez Jucarie
  Jucariile sunt simbolul copilariei, al jocului, bucuriei, armonie. Prezenta jucariilor in vis face referire la intoarcerea noastra spre etapa copilariei, reprezinta dorinta noastra de confort, armonie familiala, securitate emotionala. O atentie deosebita interpretarii visului cu jucarii trebuie data semnificatiei ce o are pentru visator acea jucarie.
 • Joc
  Ce inseamna daca visez Joc
  Asociaza notiunile de regula si libertate. Jocul si jucariile fac in general referire la latura ludica personalitatii noastre. Jocul din vis poate fi “jocul vietii”; daca jucam bine in vis inseamna ca ne descurcam si in viata reala, un joc prost in vis, inseamna dificultatile noastre;
  jocurile de echipa -reflecta dorinta si capacitatea noastra de a ne identifica cu un grup;
  jocuri ce utilizeaza gandirea - sunt transpunerea situatiilor problematice la care dorim sa cautam o rezolvare;
  jocurile de noroc- inseamna necesitatea concentrarii atentiei asupra unei situatii cu grad crescut de risc in care ne aflam;
  jocul agresiv- (tir, vanatoare, ucidere) denota tendintele animalice ale noastre;
  jocul intr-o piesa de teatru - reprezinta rolurile noastre din viata de veghe.
  Alternativ jocul poate reprezenta tendinta de a merge impotriva normelor si regulilor, creativitate fara restrictii, nevoie de relaxare, a nu lua lucrurile in serios,. Ca si in cazul jucariilor, trebuie acordata atentie tipului de joc si maniera in care se dasfasoara acesta in vis.

 • Jumatate
  Ce inseamna daca visez Jumatate
  De cele mai multe ori visele in care sunt prezente jumatati reflecta o zona de mijloc, necesitatea luarii unei decizii. Semnificatia visului este clarificata si de interpretarea simbolului ce apare pe jumatate. Astfel putem avea:
  a visa jumatatea superioara a corpului- reprezinta legatura dintre cognitie si suflet;
  a visa jumatatea inferioara a corpului- simbolizeaza instinctualitatea si domeniul emotiilor personalitatii;
  partea dreapta a corpului – atrage atentia asupra laturii logice a personalitatii noastre;
  partea stanga a corpului – face referire la latura intuitiva, creatoare.
  jumatatea unui drum/traseu - indica o nehotarare;
  a avea doar jumatate de ceva – stima scazuta de sine, impresia ca nu meritam mai mult, subestimare, alternativ visul mai poate semnifica teama de saracie sau dorinta/obligatia de impartire cu o alta persoana. Jumatatea reprezinta si compromisul, lucru sau actiune incompleta, sentimente neclare.
 • Jungla
  Ce inseamna daca visez Jungla
  Jungla inseamna haosul, dezordinea, iar aparenta ei in vis semnifica o situatie incalcita in viata reala o incurcatura ce ne asteapta sau in care suntem deja si incercam sa gasim o cale de iesire.
 • Juramant
  Ce inseamna daca visez Juramant
  Juramantul este o intelegere intre doua parti, el implica responsabilitatea si intarirea angajamentului asumat. Juramantul aprut intr-un vis este pactul promisiunea facuta de noi cu altacineva sau cu noi insine.