Semnificatia viselor care incep cu litera i

 • Inapoi la scoala
  Ce inseamna daca visez Inapoi la scoala
  Iata unul dintre visele care, chiar daca ati absolvit de 5, 10 sau 30 de ani, continua sa va dea emotii. A fi din nou la scoala, supus testelor si nevoit in a pregati teme pentru orele de curs,reprezinta desigur un eveniment stresant. Iata ca semnificatia nu este departe. Job-ul pe care il aveti uneori va extenueaza si va creeaza stari de neliniste si teama ca nu veti putea termina tot ceea ce aveti de facut.
 • Partenerul ma inseala
  Ce inseamna daca visez Partenerul ma inseala
  Daca nu exista un motiv foarte bun de a suspecta partenerul, este bine sa evitati scotocirea prin lucrurile sale sau consultarea obiectelor personale (posta, carti, jurnale). Cand partenerul te inseala in vis, este indiciul ca isi petrece prea mult timp in compania altor persoane, pe calculator, cu masina, neglijand-va in felul acesta. Indiferent de caz, visul arata ca va simtiti inselat si trecut pe planul doi, poate de aceea este un bun motiv sa treceti la actiune si sa ii recapatati interesul.
 • Intepat cu acul
  Ce inseamna daca visez Intepat cu acul
  Griji, probleme cu un prieten
 • Insecte
  Ce inseamna daca visez Insecte
  Prezenta lor in vis denota o nemultumire, senzatia a ceva ce ne indispune, irita. Semnificatia depinde in general de tipul de insecta ce apare in vis. Insectele sunt reprezentari ale unor emotii negative, senzatie de neputinta data de frustrarile frecvente;
 • Iad
  Ce inseamna daca visez Iad
  Iadul este intuchiparea pedepsei, a pacatului, si a tuturor chinurilor ce exista in el: intunericul, munca nesfarsita, tartarul, chinul, singuratatea, focul nesfarsit, viermii.
  In vis – aparitia iadului semnifica frica fata de penitenta, trezirea constiintei religioase. Intruchiparea mustrarii de constiinta ia nastere in urma unui rau savarsit sau a unuia ce s-a pus la cale. Visele despre iad sau personaje ale acestuia sunt destul de frecvente si ele apar datorita constiintei religioase a individului. Fara acest “supraveghetor”, care este constiinta, sentimentul vinei nu ar fi posibil.
 • Iarba
  Ce inseamna daca visez Iarba
  Este considerata simbolul unui nou ciclu, al fertilitatii si prospetimii.
  In vis:
  a vedea iarba semnifica naturalete, forte proaspete sau nevoia de revigorare a organismului, incredere si confort;
  a cultiva iarba - increderea in reusita unei munci prestate; de asemenea iarba mai poate sugera legatura cu locurile natale;

 • Iarna
  Ce inseamna daca visez Iarna
  Simbolistica iernii este ambivalenta. In traditia populara romaneasca s-a pastrat ideea conform careia visele in care apare iarna/zapada sunt de bun augur, ele prevestind o perioada de belsug, bunastare. Totodata raportandu-ne la ciclurile vietii, iarna este vazuta ca o perioada de sfarsit si greutati. Simbolistica visului este puternic influentata de alte elemente si de specificul pe care iarna il capata in actul oniric. Alternativ, iarna poate face legatura si cu vaita afectiva, intruchipand o stare de racire emotionala.
 • Icoana
  Ce inseamna daca visez Icoana
  Poate cel mai frecvent simbol al credintei, care apare in vis este icoana. Ea nu este un simplu portret ci intruchiparea unei figuri celeste, avand rolul de a ajuta legatura dintre om si divinitate. Asa cum s-a mai mentionat si in cazul altor vise, simbolurile credintei au rolul de a avertiza, de a face individul atent la viata sa spirituala si cursul pe care aceasta il are. Pana la un anumit punct visele in care apar icoanele sunt considerate normale. Studiind frecventa si complexitatea visului acesta poate denota anumite tulburari de natura psihica.
 • Iedera
  Ce inseamna daca visez Iedera
  Cunoaste o interpretare multipla din punct de vedere simbolic, fapt datorat “comportamentului” acestei plante. In primul rand iedera este simbolul permanentei, semnificatie primita de la capacitatea de a se mentine verde mereu. In al doilea rand iedera simbolizeaza dragoste si atasament, iubirea statornica, semnificatie ce denota din obiceiul plantei de a se lipi de copac. In cel de-al treilea rand iedera este simbolul nemuririi si al vesnicei intoarceri, de aceea se gaseste adeseori in cimitire. Totodata iedera este si un simbol al principiului feminin. Interpretarea visului cu iedera provine si de la celelalte simboluri cu care se intersecteaza in vis sau de la caracteristicile visului in particular. In general, in vis iedera face referire la relatiile afective.
 • Iepure
  Ce inseamna daca visez Iepure
  Simbolistica iepurelui este foarte des intalnita la multe popoare si inca din cele mai vechi timpuri. Este un animal selenar, fiind legat in mitologia romaneasca de astrul zilei. Este un simbol al vitezei, al vietii nocturne si fertilitatii. In Biblie e considerat un animal impur. In credinta populara romaneasca este considerat un personaj demonic, persistand inca ideea ca un demon se poate intruchipa intr-un iepure. Asadar semnificatia visului poate fi legata de unul dintre aceste simboluri.
 • Iglu
  Ce inseamna daca visez Iglu
  Simbol al feminitatii si al afectivitatii. Simbolistica iglului este interpretata din punctul de vedere al relatiilor unei persoane ca semnificand un “spatiu tampon”, spatiu neprimitor si rece, intre un individ si ceilalti, desi acea persoana este capabila de relatii afective puternice cu anturajul. Ca si simbol al principiului feminin un iglu este reprezentarea pantecelui, fiind posibila si o sugestie legata de frigiditate.
 • Imobilitate
  Ce inseamna daca visez Imobilitate
  Visul in care suntem imobili reprezinta transpunerea unei situatii stresante ce nu isi gaseste rezolvarea, o problema pe care vrem sa o rezolvam dar, fie nu stim cum, ori stim, dar din pacate nu dispunem de resursele necesare. Reflecta sentimentul de a fi prins, atitudini si decizii rigide.
 • Incest
  Ce inseamna daca visez Incest
  Incestul este o forma a unei relatii sexuale, cu desavarsire interzisa de biserica. Era prezent la egipteni, la incasi si la greci. La Roma erau condamnate si pedepsite cu o moarte cruda. Incestul era prezent intre zei si la egipteni. Acest act se pastra datorita unei conceptii conform careia relatiile cu persoane din alte neamuri vor duce la slabirea puritatii ereditare.
  In vis- incestul reflecta sentimente neclare legate de familie, necesitatea “limpezirii” unor sentimente ascunse fata de propria persoana, de asemenea visul face referire la o stare de fapt, in care persoana se gaseste intr-o zona de granita/de tranzitie, cand nu este suficient de copil dar nici suficient de matur. Alternativ visul poate sa fie expresia unei relatii amoroase ce face posibila amintirea de figura materna/paterna ori alt membru al familiei. O posibila interpretare mai poate fi data si de transpunerea temei de a comite un incest sau presiuni incestuoase pe care persoana le-a simtit asupra sa.
 • Indigestie
  Ce inseamna daca visez Indigestie
  Visul fie reprezinta reflexia unei situatii din viata reala cand exista ceva ce ne deranjeaza din punct de vedere afectiv, mental, fie este chiar senzatia pe care o simtim iar organismul o codifica in material oniric.
 • Inel
  Ce inseamna daca visez Inel
  Inelul este unul dintre simbolurile cu o semnificatie destul de complexa. Eternitatea, legatura, fidelitatea, puterea, perfectiunea, desavarsirea, cunoasterea si intelepciunea, supunerea si sclavia sunt unele dintre cele mai importante semnificatii simbolice ale inelului. De asemenea in credinta populara inelul este inzestrat cu puteri magice, avand rol de protectie impotriva relelor.
  In vis – Semnificatia visului capata valente in functie de contextul in care se prezinta inelul.
  verigheta - uniune si promisiune, legamant;
  inel mostenit – valori si traditii vechi;
  inel cu sigiliu – puterea, gloria, nobletea;
  a pierde verigheta…- probleme posibile in relatia conjugala;
  a gasi un…- o eventuala relatie amoroasa se intrevede la orizont;
  inel pe alt deget – sentimente neclare, nesigure.
 • Inima
  Ce inseamna daca visez Inima
  Inima e considerata centrul universului corporal si sediul sentimentelor. Simbol al judecatii bazate pe sentimente, al intelegerii, dragostei, curajului, vietii, bunatatii si intuitiei, lacasul credintei in Dumnezeu si sentimentelor profunde bune sau rele.
  In vis-
  a te durea…, a fi insangerata - reflecta o durere, disperare, deznadejde, tristete extrema;
  transplant de inima - dorinta/necesitate de schimbare in viata personala, ori a unui sentiment ce a suferit unele transformari;
  a lovi pe cineva in inima - reprezinta dorinta ascunsa a noastra de a rani in vreun fel acea persoana, sau chiar intruparea prejudiciului adus de noi cuiva;
  a auzi o bataie de inima - semnifica o neclaritate in sentimente, alternativ o posibila frica sau teama de timp. Uneori inima ajunge sa capete valente religioase in vis, acest lucru fiind posibil la persoane inclinate catre credinta.

 • Insula
  Ce inseamna daca visez Insula
  Insula apare ca o intruchipare a sperantei si a paradisului pierdut. Psihanaliza considera insula simbolul refugiului, si al dorintelor ascunse de a fi fericit.
  In vis:
  a fi fericit pe o insula - usurinta, relaxare, clipe de relaxare;
  a fi trist pe o insula - sentiment de singuratate, abandon;
  insula cu comori – refugiul regasirii unor valente interioare;
  a inota spre o insula - deplasare spre un loc de refugiu, intruchiparea unei sperante.

 • Intersectie
  Ce inseamna daca visez Intersectie
  Intersectia este intruchiparea alegerii, a deciziei, a nehotararii. In orice ipostaza ar aparea intersectia sugereaza nevoia luarii unei hotarari, existenta unor alternative.
 • Izvor
  Ce inseamna daca visez Izvor
  Simbol al puritatii, al inceputului si originii vietii, iar prezenta sa in vis denota reimprospatare, profunzime, sensibilitate afectiva. Alternativ izvorul poate fi similar cu punctul culminant sexual. Psihologia lui Jung vede in simbolistica izvorului imaginea sufletului, a vietii spirituale interioare.
 • Încaltaminte
  Ce inseamna daca visez Încaltaminte
  Psihanaliza freudiana acorda incaltamintei o semnificatie falica. Incaltamintea are rolul de mediator intre corp si pamant, si facilitarea deplasarii.
  In vis - in general visele cu incaltaminte au o conotatie sexuala. A umbla descult…- semn de libertate, alternativ vulnerabilitate, stima de sine scazuta, saracie; a schimba…- shimbare de roluri, o noua abordare a vietii; a-ti uita pantofii – scapare de inhibitii; incaltaminte veche/uzata – munca asidua, succes; incaltaminte neadecvata pentru drum/ocazie – progres lung, greu si laborios in viata sau indreptarea spre o directie gresita; a pierde…- nesiguranta si cautarea identitatii.
 • Înger
  Ce inseamna daca visez Înger
  Sunt fapturi divine, create inaintea omenirii, fiinte intermediare intre om si Dumnezeu, avand roluri bine definite. Sunt simboluri ale lumii spirituale, semnificand puritatea. Din punctul de vedere al omului, ingerul intruchipeaza aspiratia spre perfectiune, sufletul pur.
  In vis – visele in care apar ingeri fac referire in special la divinitate si relatia cu aceasta, alternativ ele sugereaze nevoia de protectie si confort, sau personificarea relatiei cu figura paterna/materna.
 • Întalnire
  Ce inseamna daca visez Întalnire
  In vis tema intalnirii este mereu frecventa, fie ca intalnim persoane sau animale ori alte fiinte, intalnirile din vis au rolul de a complica visul si a-l face mai neclar sau il fac mai inteligibil si mai usor de descifrat. Intalnirea preia de cele mai multe ori din semnificatia celui cu care ne intalnim; sunt cunoscute la noi, dar si la alte popoare ince din cele mai vechi timpuri semnificatiile intalnirilor aparuta in diverse situatii. Intalnirile din vis au un anumit scop si cel cu care ne intalnim intruchipeaza o persoana, o situatie, o stare de spirit a noastra (emotii, sentimente). Credinta populara spune ca sun de bun augur intalnirile cu personaje a caror simbolistica este pozitiva si sunt de evitat intalnirile cu personaje dominate de un simbolism legat de imprejurari nefaste (boala, suferinta, chin, pacat, nenorocire, catastrofa, diavol).
 • Întoarcere
  Ce inseamna daca visez Întoarcere
  Intoarcerea semnifica revenirea la un punct initial, o etapa anterioara.
  In vis – intoarcerea este analizata din punctul de vedere al motivatiei acesteia, de cele mai multe ori o intoarcere este reflectarea unei situatii din viata reala. Semnificatia visului poate fi interpreta ca o nevoie de intoarcere la un stadiu anterior unde ceva a ramas nerezolvat si se cere ameliorarea acestei situatii, fie teama de a reveni la o stare initiala, trecuta, ce a produs sentimente profunde asupra noastra, experiente pe care dorim sa nu le mai repetam.
 • Întuneric
  Ce inseamna daca visez Întuneric
  Pe langa simbolistica proprie a sa, datorata asocierii cu haosul, infernul, moartea, intepretarile capata diverse valente generate de spaimele noptii, de angoasa provocata de presupusele fiinte si intamplari ce pot fi intalnite la adpostul noptii.
  In vis – in general starea de intuneric in care ne aflam in vis semnifica personificarea unei situatii de nesiguranta, angoasa traita in viata de veghe sau face referire la adancurile inconstientului incercand sa ne faca atenti la aspecte ce trebuiesc luate in considerare, sentimente reprimate ce necesita infruntare. A bajbai in … - cautarea raspunsului la o problema; a fi pierdut in …- sentimente de disperare, depresie si angoasa; a sta de placere in …- sentiment de doliu, depresie, singuratate; a veni intunericul peste tine – teama de esec in atingerea telurilor propuse.
 • Iesind din abis
  Ce inseamna daca visez Iesind din abis
  Rezolvarea unor probleme, ajutor de la prieteni
 • Imbracaminte
  Ce inseamna daca visez Imbracaminte
  Specific omului (caci niciun animal nu se mai imbraca) semn al evolutiei si al constiintei goliciunii, ale constiintei de sine si morale, ele atesta apartenenta la un anumit grup si o anumita identitate sociala.
  In vis – imbracamintea este modul simbolic in care noi suntem perceputi, statutul nostru social si starea interioara.
  haine nepotrivite/haine pe care nu le-ai purta - esti pus in situatia de a incerca sa ii inseli pe altii, alternativ poate semnifica incercarea de a parea ceea ce nu esti sau ceva in viata ta nu este potrivit pentru tine;
  haine murdare pe care le cureti – dorinta de a aschimba un anumit aspect al caracterului;
  a purta haine noi – atitudini noi, o regasire de sine;
  haine purtate pe dos – nonconformism in atitudine;
  a intoarce hainele pe dos – dorinta de protectie.