Semnificatia viselor care incep cu litera f

 • Facla (facile, flamura, flacara, torta aprinsa)
  Ce inseamna daca visez Facla (facile, flamura, flacara, torta aprinsa)
  Simbolistica ei provine din cea a focului si a luminii. Facla este un simbol al purificarii si iluminarii spirituale. Mostenita de pe vremea romanilor cand inmormantarile erau sustinute noaptea, simbolistica faclei este asociata cu moartea, doliul.
  In vis- faclia semnifica increderea in sine, nevoia de perspectiva. O torta puternic luminoasa simbolizeaza dragostea fata de cineva.
 • Falus
  Ce inseamna daca visez Falus
  Simbol al puterii, al fertilitatii. Degetul gros, coloana, o stanca in picioare, copacul, si alte simboluri asemanatoare au sens falic.

  In vis- toate aceste elementa care simbolizeaza falusul, semnifica idea de fertilitate, putere, agresivitate, dominare, energie sexuala. Un falus supradimensionat releva ingrijorarea fata de o problema de natura sexuala, sau chiar existenta unor traume suferite in urma unor abuzuri de acest gen.
 • Fabrica
  Ce inseamna daca visez Fabrica
  Se refera la capacitatea de a produce, de a dezvolta proiecte avantajoase din punct de vedere financiar. Destramarea, distrugerea unei fabrici semnifica ingrijorarea fata de niste proiecte/afaceri initiate.
 • Familia
  Ce inseamna daca visez Familia
  Familia reprezinta primul spatiu in care se naste sentimentul de siguranta, de apartenenta.
  In vis- prezenta familiei semnifica securitatea, dragostea. De asemenea poate sugera si ideea de gelozie, rivalitate, dependenta, sentimentul provenind de la tipul de relatie cu familia si cu fiecare membru in parte, precum si de la pozitia si rolul indeplinit in cadrul familiei:

  In visul femeii- (imaginea fiicei) se refera la relatia de sprijin reciproc dar si la sentimental de rivalitate, gelozie; (imaginea fiului) dorintele, expectantele mamei in legatura cu acesta;

  In visul barbatului- (imaginea fiicei) poate avea legatura cu vulnerabilitatea fata de femei, (imaginea fiului) semnifica dorintele neimplinite; (imaginea fratelui) existenta unui frate mai mare semnifica autoritatea, modelul, iar prezenta unui frate mai mic semnifica responsabilitatea, vulnerabilitatea, imaturitatea.

 • Fantoma
  Ce inseamna daca visez Fantoma
  Prezenta unei fantome in vis semnifica frica fata de spirite, fata intruchipari ale maleficului, sau moarte. Aparitia unei fantome a unui prieten/ruda decedata face referire la senitmentele de vinovatie si regret fata de relatia cu acea persoana.
 • Far
  Ce inseamna daca visez Far
  Farul semnifica sistemul de avertizare, nevoia de ghidare, de indrumare, de siguranta si sprijin. De obicei existenta unui far in visele noastre are legatura cu avertismentul in privinta unor probleme emotionale.
 • Farfurie
  Ce inseamna daca visez Farfurie
  Interpretarea semnificatiei farfuriei in vis se face tinand cont de unele detalii (forma, utilitate, model).
  Farfurie simpla denota tendinta de simplitate si naturalete in existenta noastra;
  Farfurie frumos decorata evidentiaza nevoia de celebrare;
  Farfuria adanca simbolizeaza femininul iar farfuria plata proprietatea comuna;
  Platoul pentru servit se refera la dorinta de impartire cu ceilalti;
  Farfurie goala- existenta unui vid emotional sau sentimental unei perioade mai austera.

 • Fata
  Ce inseamna daca visez Fata
  Fata reprezinta la modul general identitatea unei persoane.
  In vis:
  A visa ca te speli pe fata semnifica dorinta de te debarasa de emotiile unui eveniment neplacut;
  O persoana isi schimba fata indica falsitatea, caracterul indoielnic al acesteaia;
  Bube, rani, cosuri pe fata pot face referire la suferinte emotionale sau teama de a fi criticat in public, de a-i fi stirbita reputatia.

 • Fantana
  Ce inseamna daca visez Fantana
  Fantana, izvorul sunt simboluri asociate apei vii. Simbol prezent frecvent in basme, fantana/izvorul sunt locuri cu puteri miraculoase unde cei care cauta in aceste fantani din care izvorasc substante cu puteri vindecatoare isi potoelsc setea sau isi reimprospateaza fortele pentru a putea continua lupta. Fantana este asociata principiului feminin. Fantana este prezenta si in ortodoxism, Iisus o intalneste pe femeia samariteanca la o fantana unde El ii explica despre “apa vietii”. Fantana este un element prezent in cultura traditionala romaneasca fiind legat de diverse practice maritale.

  In vis:
  Caderea intr-o fantana simbolizeaza pierderea controlului emotional;
  Fantana secata sugereaza existenta unui vid emotional;
  Prezenta unei fantani reprezinta abilitatile ascunse de care inca nu esti constient;
  Fantana este simbolul profunzimii sentimentelor, ea serveste ca un depozit emotional, locul unde sunt inabusite sentimentele.

 • Felinar
  Ce inseamna daca visez Felinar
  Fimbol al iluminarii si limpezimii, asociat facliei, faclei, tortei etc.. Ca si felinar ornamental este mult mai prezent in cultura Chinei si Japoniei decat in cea occidentala, unde este asociat ideii de lumina folosita la capataiului celor decedati. In plan psihic el reprezinta flacara sufletului.
  In vis- felinarul semnifica speranta, calauzirea, inspiratia. Daca lumina felinarului este slaba sau stinsa sugereaza faptul ca te simti coplesit de anumite emotii, avand sentimental unei dezorientari.

 • Fereastra
  Ce inseamna daca visez Fereastra
  Fereastra simbolizeaza receptivitatea, relatia “interior-exterior”, “inchis-deschis”, “pericol-siguranta”, dar si mijloacele prin care reflectam asupra lumii.

  In vis- fereastra semnifica sperantele, capacitatea de intelegere, de sesizare a posibilitatilor.
  A spala fereastra sugereaza nevoia de a clarifica ceva;
  Fereastra colorata/opaca nevoia de intimidate, a te ascunde de ceva;
  A inlocui o fereastra/geam spart indica abordarea vietii dintr-o noua perspective;
  Fereastra inchisa semnifica sentimentul de abandon;
  Geam spart- perspective schimbate;
  A privi din afara pe fereastra- o abordare mai aprofundata asupra lumii interioare;
  A privi din interior pe fereastra- tendinta de a acorda o importanta mare circumstantelor exterioare;
  Fereastra deschisa din interior- semnifica atitudinea de a face fata unor simtaminte interiorizate;
  Fereastra deschisa din exterior- simbolizeaza pozitia noastra fata de atitudinile celorlalti.

 • Fier
  Ce inseamna daca visez Fier
  Semnifica duritatea, inflexibilitatea, taria de caracter. In vis- reprezinta puterea si determinarea care ne caracterizeaza sau rigiditatea unor emotii ori convingeri. Fier inrosit, topit reprezinta actiunea, momentul optim de interventie.
 • Floare
  Ce inseamna daca visez Floare
  Floarea este simbol al principiului pasiv, al frumusetii, pasiunii si tineretii.
  In vis:
  A primi un buchet de flori reprezinta respectful, admiratia, recunoasterea;
  A culege flori frumoase- inceputul unei relatii emotionale;
  Flori uscate/trecute semnifica dezaprobarea, lipsa de apreciere, pierderea capacitatilor de atractie;
  Camp plin cu flori- intruchipeaza copilaria, starea de beatitudine, placerea dar si sentimentul de plenitudine spirituala.

 • Fluier
  Ce inseamna daca visez Fluier
  Fluierul dar si alte instrumente de suflat ca: flautul, cavalul, naiul, tutelca etc. sunt prezente in cultura mai tuturor popoarelor in care a fost practicat pastoritul. Asa se explica faptul ca in unele parti fluierului si cantatului la acest instrument i se atribuie proprietati miraculoase.
  In vis:
  A auzi un fluier- reprezinta avertismentul, sau ceva ceea ce necesita o atentie imediata,
  Cantec de flaut- daca ne binedispune el semnifica bucuria pe care o simtim in viata reala, daca melodia este trista intruchipeaza un spectru neplacut de sentimente,
  Flautul- este simbol al masculinitatii, al falusului.

 • Fluture
  Ce inseamna daca visez Fluture
  In sens general fluturele este considerat un simbol al imponderabilitatii si instabilitatii, al satisfactiei si libertatii. In Japonia el este asociat simbolisticii feminine, iar doi fluturi intruchipeaza fericirea conjugala. Simbolistica fluturelui este legata de etapele de metamorfoza ale acestuia: crisalida este “oul” care infatiseaza fiinta in faza sa embrionara (potentialitatea vietii), fluturele ce ia nastere din ea este un simbol al invierii. Acest crez al fluturelui care reprezinta intruchiparea sufletului este intalnit si in vechea credinta populara greco-romana si azteca.

  In vis:
  Fluturele semnifica ideea de stabilizare, romantismul, creativitatea, bucuria, spiritualitatea;
  Doi fluturi- reprezinta potentialitatea unui mariaj;
  Metamorfozarea intr-un fluture- reprezinta o faza de tranzitie, tendinta de transformare, de reinventare.

 • Foc
  Ce inseamna daca visez Foc
  Focul manifestat sub forma de flacara, caldura sau lumina, este unul din elementele fundamentale intalnite in toate culturile lumii si filosofiile naturiste. El simbolizeaza viata, pasiunea, potentialul creativ, dragostea, purificarea dar si puterea distructiva. Din momentul descoperirii sale si pana acum, focul a ramas asemeni unei puteri fantastice venerate fie sub forma luminii solare, a focului din vatra sau chiar a focului intern. Este un simbol al principiului masculin, opus celui feminin (apa). In majoritatea culturilor focul este asociat cu dragostea, pulsiunea sexuala, de asemenea fiind prezent in ritualurile religioase. Simbolistica negativa a focului este data de intruchiparea infernului, a focului nestins pe vecie, a focului de neinchipuit.
  In vis- depinzand de context focul poate semnifica: pasiunea, dorinta, iluminarea, furia, purificarea, transformarea.
  A fi cuprins de flacari- indica o slaba putere de control a lucrurilor fapt ceea ce da senzatia unui foc mocnit interior finite umane;
  A stinge un foc- semnifica depasirea unor obstacole care cereau prea mult efort;
  A scapa dintr-un incendiu (scara de incendiu)- sugereaza nevoia de distanta fata de o anumita situatie;
  A inghiti flacari- indica puterea de a tine sub control furia;
  A scuipa flacari- arata potentialul agresiv;

 • Fructe
  Ce inseamna daca visez Fructe
  Fructul este simbolul bunastarii, al avutiei, al fertilitatii. Fructe ca marul, para, piersica sunt asociate femeii, dragostei sau sexualitatii.

  In vis- fructul reprezinta bunastarea, rodnicia, fecunditatea.
  Fructe verzi (necoapte)- semnifica graba, dezamagirea fata de unele eforturi.
  Fructe coapte-(in special:dovleac, pepene)- simbolizeaza fertilitatea, dorinta de concepere a unui copil.
  A vedea sau manca fructe stricate ori amare – reprezinta lipsa de oportunitati in vederea dezvoltarii pe diverse planuri, alternativ mai poate indica o situatie sau relatie sfarsita prematur.

 • Fragi
  Ce inseamna daca visez Fragi
  Alaturi de capsuna, fraga este simbol al ispitei, al poftelor trupesti. In vis-
  fructele au aceeasi simbolistica. O plimbare dupa fragi sau mure este interpretata ca o incursiune erotica.

 • Fulger
  Ce inseamna daca visez Fulger
  Fulgerul, tunetul, lumina puternica sunt atribuite lui Dumnezeu fie il insotesc in aparitiile sale, le utilizeaza ca pedeapsa, ori ii sunt atribute (fata straluceste ca fulgerul, vocea era ca tunetul). Asadar, fulgerul este simbolul focului ceresc, al fortei si pedepsei divine. In vis- fulgerul semnifica revelatia spirituala, pedeapsa, adevarul, dreptatea, insight-ul.
 • Furtuna
  Ce inseamna daca visez Furtuna
  Simbol al pedepsei ceresti in urma unei interventii divine. In vis- furtuna este transformarea unei pierderi, a unei lupte covarsitoare, a unei catastrofe din viata reala. Reprezinta frica si furia neexprimata.
 • Furnica
  Ce inseamna daca visez Furnica
  Furnica este simbolul muncii neobosite, organizata social, al straduintei. Face parte din simbolurile fertilitatii pamantului fiind asociata organelor genitale feminine. In vis- semnifica munca grea, colaborarea, sarcinile; in interpretare biblica furnica este modelul dat in pilde pentru a urma un mod eficient de munca.