Semnificatia viselor care incep cu litera e

 • Eclipsa
  Ce inseamna daca visez Eclipsa
  In majoritatea culturilor eclipsa este considerata ca un act cu consecinte nefaste. In traditia romaneasca se crede ca aceste fenomene sunt datorate varcolacilor (spirite malefice).

  In vis:
  Eclipsa de soare - intrevederea unor posibile piedici in calea obiectivelor propuse
  Eclipsa de luna - latura ta feminina este umbrita de ceva.

 • Elefant
  Ce inseamna daca visez Elefant
  In simbolistica europeana elefantul este mai putin cunoscut, el fiind mai degraba asociat su bogatia, prosperitatea. In occident (si in special in India el reprezinta un simbol al pacii si puterii, al stabilitatii.
  In vis:
  A vedea un elefant semnifica trebuinta de intelegere a celorlalti sau exista amintiri care trebuiesc lasate in urma.
  A calari un elefant indica siguranta si controlul unor activitati fata de care candva ti-a fost teama.
  A-ti fi frica de un elefant arata teama de o situatie ce urmeaza a fi infruntata.

 • Embrion
  Ce inseamna daca visez Embrion
  embrionul este simbolul potentialitatii, al samburelui creatiei. In vis- poate semnifica tendinta inconstienta de intoarcere in trecut la o anumita stare, la ceva ramas nerezolvat; aparitia ideei de concepere a unui copil sau nevoia de siguranta afectiva (in special la femei); vulnerabilitatea unor sentimente si nevoaia de protectie;
 • Electricitate
  Ce inseamna daca visez Electricitate
  Simbolizeaza vigoarea si energia vietii. Visele in care- suferim socuri electrice semnifica constiinta unei protectii insuficiente fata de pericolele prevazute;
  In vis:
  Suferim socuri electrice - semnifica constiinta unei protectii insuficiente fata de pericolele prevazute;
  Cabluri electrice reprezinta constientizarea potentialului;
  Comutatoarele electrice - capacitatea de a ne exersa puterea asupra a ceva/cuiva;
  Lipsa electricitatii indica lipsa de perspectiva intr-o situatie, nesiguranta.

 • Evadare
  Ce inseamna daca visez Evadare
  evadarea poate simboliza fie nevoia de eliberare spirituala, fie nevoia de scapare dintr-o anumita situatie care provoaca sentimente neplacute, sau simpla dorinta de a lua o “vacanta” si dorinta de calatorie.
 • Examen
  Ce inseamna daca visez Examen
  visele care infatiseaza ingrijorarea unui examen, intarziere, raspuns gresit, rezultate slabe la examen, semnifica senzatia de insatisfactie interioara, sentimentul de dezamagire a celorlalti, faptul de a nu fi acceptati datorita capacitatilor slabe; visul in care suntem la un control medical semnifica o ingrijorare (bazata sau nu pe dovezi certe) fata de propria sanatate.
 • Excavare
  Ce inseamna daca visez Excavare
  faptul ca faci o excavare poate sugera tendinta/descoperirea unor idei sau sentimente ascunse ale tale, ori nevoia de a cerceta mai mult aspectele unei situatii sau probleme stiintifice.
 • Executie
  Ce inseamna daca visez Executie
  executia in vis semnifica tendinta de debarasare de ceva/cineva. Visarea propriei executii sugereaza teama de o situatie cu caracter fatal.
 • Exhibitionism
  Ce inseamna daca visez Exhibitionism
  daca faptul in sine provoaca placere in vis semnifica dorinta de a face sex in spatii publice, iar daca actul produce sentimente neplacute reprezinta teama de o expunere critica in public, vulnerabilitate.
 • Exil
  Ce inseamna daca visez Exil
  exilul in vis semnifica de singuratate, refuz in anumite imprejurari din partea unor diverse grupuri de persoane.
 • Experiment
  Ce inseamna daca visez Experiment
  in vis experimentul semnifica nevoia de a incerca ceva nou, de a lamuri o situatie, de a elucida niste mistere, verificarea unor presupuneri.
 • Explozie
  Ce inseamna daca visez Explozie
  aparitia unei explozii in vis semnifica reprimarea unor sentimente de agresivitate, inconstientul incearca sa atraga atentia asupra unor frustrari existente care se cer a fi rezolvate. A suferi rani fizice in urma unei explozii sugereaza confruntarea unor acuzatii injuste.